Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Boşnak Böreği (Börek Açmayan Kalmasın)

Boşnak Böreği (Börek Açmayan Kalmasın)
0
86

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
bosnak-boregiborek-acmayan-kalmasin-14.jpg

Boşnak Böreği (Börek Açmayan Kalmasın) Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için:
  • 1+çeyrek su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Damak zevkinize göre)
  • Aldığı kadar un
İç harç için:
  • 500 gram ıspanak
  • 2 sap pırasa
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, pulbiber (Damak zevkinize göre)
Ortaları için:
  • Sıvıyağ (Tereyağda kullanabilirsiniz)
Üzeri için:
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 5 yemek kaşığı sıvıyağ

Boşnak Böreği (Börek Açmayan Kalmasın) Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak hamurumuzu hazırlıyoruz. Uygun bir kaba su ve tuzu koyup karıştırıyoruz.
  2. Akabinde unumuzu denetimli olarak ekleyerek ele yapışmayan yumuşak pürüzsüz bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamurdan 5 beze ayırıp üzerlerini örterek dinlenmeye bırakıyoruz(hamur dinlenirse çok kolay açılıyor).
  4. Hamur dinlenirken iç harç için güzelce yıkadığımız ıspanak ve pırasayı ince ince doğruyoruz. Az sıvı yağ gezdirdiğimiz tavaya pırasaları alıp kavuruyoruz.
  5. Kavrulan pırasaların üzerine ıspanaklarımızı da koyup sularını çekene kadar kavuruyoruz.
  6. Salça ve baharatları da ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  7. İç harcımız soğurken hamur bezelerini elimizle pasta tabağı büyüklüğünde açıp üzerlerine 3 er kaşık sıvı yağ döküp her yerine yayıyoruz.
  8. Bir tabağa aldığımız hamurları 15 dakika kadar dinlendiriyoruz.
  9. Dinlenen hamurları 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirdiğimiz tezgahımıza alıyoruz. Elimiz ile çekiştirerek incecik olana kadar açıyoruz(hamur dinlendiği için çok kolay açılıyor)
  10. İç harcımızı hamurun uç kısımlarına koyuyoruz ve ortaya gerçek rulo yapar üzere sarıyoruz.
  11. Hamurun orta kısmına bir kesik yapıyoruz. Yuvarlak formda bir hamur elde ediyoruz.
  12. Bıçak ile iki modüle böldüğümüz hamuru tepsimize yerleştiriyoruz(fotoğraflarda bütün kademeleri mevcut).
  13. Üzerlerine yoğurt ve sıvı yağ karışımını sürerek 200 derece fırında güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. İster sıcak ister soğuk olarak servis ediyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun ????.
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt