Boşnak Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 750 gram un
- 1, 5 su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1, 5 tatlı kaşığı tuz
- 1 kg ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- Kara biber, pul biber ,tuz
- Sıvıyağ
Boşnak Böreği Tanımı Yapılışı
- Soğanımızı tavaya alıp kavuruyoruz .
- Ispanakları ek edip, baharatları atıp ,kavurup soğumaya bırakıyoruz.
- Unumuzu yoğurma kabına alıyoruz .
- Suyumuzu ,sıvı yağı, tuzumuzu katıp yoğuruyoruz .
- Hamurumuzu 6 eşit modüle bölüp tabak büyüklüğünde açıp yağlayarak üst üste koyuyoruz.
- Yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.
- Dinlenen hamurumuzdan bir adedini tezgahın üstünde elimizle açıyoruz.
- Hazırladığımız ıspanaklı karışımdan koyup rulo formunda sarıyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz şimdiden afiyet olsun.