![bosnak-bogregi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/04/04/bosnak-bogregi.jpg)
Boşnak Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo un
- 1 avuç tuz
- 2 buçuk su bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım kilo pırasa
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet yumurta
Boşnak Böreği Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak unu derin bir kaba alalım .
- Sonra bir avuç dolusu tuz ve suyu yavaş yavaş ek edelim güzelce yoğurun.
- Hamurumuzu istediğimiz kıvama getirelim .
- Sonra patates büyüklüğünde 5 modüle bölelim.
- Ilık sıvı yağ yardımıyla tabak büyüklüğünde açalım ve yarım saat dinlenmeye bırakalım.
- İç gereci için soğanı doğrayıp tavada kavuralım .
- Pırasalarımızı da doğrayıp soğanın üzerine ek edip kavuralım.
- Sonra biraz soğuduktan sonra tuz ve karabiberi bir adet yumurtayı ek edip karıştıralım .
- Sonra dinlenmiş olan hamurlarımızı tek tek masamızın üzerinde açalım iç materyalini koyup kapatalım.
- Bütün gereçler bittikten sonra üzerine eritilmiş tereyağı da sürüp evvelden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika pişirelim ve afiyet olsun ????.