Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Boşnak Böreği

Boşnak Böreği
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
bosnak-bogregi.jpg

Boşnak Böreği Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kilo un
  • 1 avuç tuz
  • 2 buçuk su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
İç gereci ;
  • Yarım kilo pırasa
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet yumurta

Boşnak Böreği Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak unu derin bir kaba alalım .
  2. Sonra bir avuç dolusu tuz ve suyu yavaş yavaş ek edelim güzelce yoğurun.
  3. Hamurumuzu istediğimiz kıvama getirelim .
  4. Sonra patates büyüklüğünde 5 modüle bölelim.
  5. Ilık sıvı yağ yardımıyla tabak büyüklüğünde açalım ve yarım saat dinlenmeye bırakalım.
  6. İç gereci için soğanı doğrayıp tavada kavuralım .
  7. Pırasalarımızı da doğrayıp soğanın üzerine ek edip kavuralım.
  8. Sonra biraz soğuduktan sonra tuz ve karabiberi bir adet yumurtayı ek edip karıştıralım .
  9. Sonra dinlenmiş olan hamurlarımızı tek tek masamızın üzerinde açalım iç materyalini koyup kapatalım.
  10. Bütün gereçler bittikten sonra üzerine eritilmiş tereyağı da sürüp evvelden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika pişirelim ve afiyet olsun ????.
 
858,496Konular
982,192Mesajlar
30,122Kullanıcılar
sarossSon üye
Üst Alt