Boşnak Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 5-6 adet yufka
- 1 adet yumurta sarısı
- 250 gr eritilmiş tereyağı
- Yarım kilo ıspanak
- Doğranmış 1 kalıp beyaz peynir
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz dilerseniz kıymalı da yapabilirsiniz
Boşnak Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tepsimizi yağlıyoruz.
- 1 adet yufkamızı serip üzerine erittiğimiz yağdan gezdiriyoruz.
- İçi için ıspanağı ve peyniri yumurta sarısını karıştırıp iç harcından ekleyelim rulo formunda yuvarladıktan sonra tepsimize dolayarak orta kısmına yerleştirelim.
- Birebir süreci tekrar ederek bütün yufkaları tepsiye dizelim.
- En son kalan yağızı üzerine gezdirelim.
- Evvelden ısıttığımız 185 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.