Boşnak Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 5 su bardağı un
- 2-5 su bardağı su
- Tuz
- 2 adet büyük soğan
- Bir miktar sıvı yağ
- Tuz ,biber
- Yeteri kadar ıspanak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 150 gram kadar sana yağ
- Çörek otu, küncü
Boşnak Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle unumuzu tezgahın üzerine koyalım, ortası yuvarlak olacak şekilde açalım, bir tatlı kaşığı tuz atalım suyumuzu kontrollü olarak ekleyelim ve güzelce yoğuralım.
- Hamurumuzu 6 ila 7 dakika güzelce yoğurup eşit miktarda 4 adet beze yapalım.
- Bezelerin üzerini örtüp biraz dinlendirelim .
- Margarini eritelim ve içine sıvı yağı koyalım elimizi yakmamasına dikkat edelim yoksa hamuru söndürebilir .
- Hamuruzu alıp sırası ile kat kat yağlayıp çok büyük olmayacak şekilde açalım.
- 1 saat dinlendirip hamurumuzu iç harcımızı hazırlayalım.
- Doğradığımız soğanları kavurarak ,tuzunu, biberini atalım ,ıspanaklarımızı doğrayıp soğanlarla beraber kavuralım iç harcımız olunca soğumaya alalım.
- Hamuru açacağımız yere yağ sürerek açalım, kenar kalın olan yerleri alıp iç harcını koyup sıkı olmayacak şekilde saralım ve istenilen modeli verelim.
- Her bezeye aynı işlemi uygulayıp bitene kadar devam edelim.
- Son olarak üzerine kalan yağımızı sürelim ve 190 derce lik fırında 30 dakika pişirelim afiyet olsun.