Boşnak Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 6 su bardağı un
- 3 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet soğan
- 500 gram kıyma
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- Peynir yada patates
Boşnak Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un, su ,tuzu bir kaba koyup yoğuralım ve hamuru masaya alıp üzerine yoğurma kabı koyup 10 dk dinlendirelim.
- Bezelere bölelim üzerine buzdolabı poşeti ve mutfak bezi ile örtüp tekrar 10 dk dinlendirelim.
- Bu arada tereyağını eritip sıvı yağ ekleyelim.
- Bezeleri tatlı tabağı boyutunda açalım.
- Bir kabın içinde her açılan bezeyi yağlayalım. Ben yaklaşık 10 beze yaptım.
- Yağlanan ve açılan hamurları kolay açılması için 15 dk bekletelim. Sonra 2’li olacak şekilde hamurlardan masayı az yağlayıp açmaya başlayalım.
- Kalın kısımları kesiyorum, köşeleri ince açmaya gayret edelim.
- Soğanlar önce kavruluyor kıyma eklenip baharatları da ekleyip kıyma suyunu çekene kadar ocakta pişiyoruz ve soğumasını bekliyoruz.
- Ardından açılan hamurun kenarlarına kıymayı şerit halinde koyarak tekrardan hamuru üzerine kapatıyoruz ve yuvarlıyoruz.
- Sonrasında tepsiye dizelim ve dinlendirelim. 200 derecede 30 dk pişirelim afiyet olsun.