bilgisayarci
FD Üye
Boşnak Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 5-6 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 50 gram margarin (Erit)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 patates (Haşla)
- 100 gram kıyma (Miktarı size bağlı)
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Dilerseniz peynirlide yapabilirsiniz
Boşnak Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Merhabalaaar ???? Öncelikle hamurumuzu yoğurmakla başlayalım, 2 su bardağı ılık suya tuzumuz ve unumuzu yavaşça döküp, yoğuralım ele yapışmayan bir hamur olunca 1 saat kadar dinlendirelim.
- Hamurumuz dinlenirken iç harcımızı yapalım bunun için evvel patateslerimizi haşlayalım, öbür bir tavada ise kıymamızı ve soğanımızı suyunu çekene kadar kavuralım.
- Daha sonra baharatlarını ekleyip, haşlanan patateslerini ek edelim. Peynirli harcımız için de içerisine maydanoz falan ekleyebilirsiniz isteğe bağlı olarak.
- Harcımızı hazırladıktan sonra, üzerine ve içerisine sürmek için kullanacağımız margarinimizi eritelim daha sonra sıvı yağı ek edip karıştıralım.
- Dinlenen hamurumuzu en az 4 en fazla 6 modüle bölelim aksi taktirde büyük açamazsınız. Elinizle tabak büyüklüğünde açınız her açtığınız hamurun ortasına 1 yemek kaşığı yağ ek edin, bu halde de yarım saat dinlendiriniz.
- Sonrasında hamurumu 4 kesime ayırıp, tabak büyüklüğünde açtım bir tabağa bir yemek kaşığı karışım yağdan döküp, üzerine açtığım hamuru koydum. Sırayla başka hamurlarımı da açıp, ortalarına yağ sürerek tabağa koydum.
- Bir yarım saatte bu halde üzerini kapatıp, dinlendirdim.
- Toplam 1,30 saat dinlendiriyoruz hamuru. Yoğurulduğunda 1 saat açıp, yağlayınca yarım saat olacak formda.
- Daha sonra açtığımız her hamuru masamızın üzerinde elimizle gerektiğinde yağ dökerek açınız açtınız hamuru kalın olmaması için ortadan 2 ye bölüp her iki tarafa da harcımızdan koyalım.
- İç harcını koyduktan sonra ince ince katlayarak rulo haline getirin ve bir sonraki hamurlarada birebir süreci uygulayınız.
- Kalan yağı fırçayla üzerine sürünüz şayet yağınız az olursa böreğinizin üzeri kuru olur.
- Fansız 180 derece de altı üstü kızarana kadar pişirin varsayımı 45-50 dakika da pişiyor siz kendi fırınınıza nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Fırından çıktıktan sonra 15 dakika kadar üzerini örterseniz daha yumuşak olacaktır. Deneyeceklere afiyet olsun ????