Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 200 ml bardak ölçüsü
- 2 su bardağı süt
- 4,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ (Açmak için)
- 300 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı kaynar su
Boşnak Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin kabın içerisine oda sıcaklığındaki sütü, tuzu alalım. Unu koyarak kaşıkla karıştıralım. Hamurumuz toparlanmaya başlayınca kaşığı bırakarak elimizle yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Dört su bardağı undan sonra kontrollü koyalım. Unun kalitesine göre değişebilir. İstediğimiz kıvama geldiğinde ağzını kapatıp on dakika bekletelim.
- Hamurumuzu on iki eşit bezeye ayıralım. Her bir bezeyi her yerine gelecek şekilde yağla bulayalım.
- Her bir bezeyi elimizle on beş santim genişliğinde açarak servis tabağına alıp üzerini streçle kapatıp yirmi dakika bekleyelim. Beklersek daha iyi açarız.
- Bu arada kıymayı geniş kabın içerisine alıp üzerine bir adet yemeklik doğranan soğanı karabiber ve tuzunu ilave edelim. İki yemek kaşığı sıvı yağı koyup karıştıralım. İç harcımız hazır.
- Beklettiğimiz bir bezeyi yağlı tezgaha alalım.
- Yanlardan hassas davranarak açalım. Yanımızda sıvı yağ hazır olsun. Elimizi yağlayalım. Üzerini hafif yağlayarak ikinci bezeyide üzerine alıp birlikte yanlara doğru hamurumuzu büyütelim.
- Büyüyen yufkamızı iki eşit parçaya bölelim.
- İç harcını uzunlamasına yufkanın bir kenarına boydan boya koyalım.
- Kıymayı koyduğumuz kenardan başlayarak uca kadar rulo şeklinde çevirelim.
- Ruloyu beşer santim genişliğinde keselim. İki ucunu altta birleştirerek kapayalım. Yağlanmış tepsiye sıralayalım.
- Bezelerin tümünü bu şekilde hazırlayarak mantımızı tamamlayalım.
- Bir fırça yardımı ile mantılarımızın üzerini yağlayalım.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 35 dakika pişirelim.
- Bir kasenin içine iki su bardağı sıcak su koyalım. Üzerine bir çay kaşığı tuz ilave edip karıştıralım.
- Hazırladığımız bu suyu fırındaki mantımızın üzerine fırından çıkartmaya son on dakika kala dökelim.
- Otuz beş dakika sonunda boşnak mantımız servise hazır.
- Servis tabağına alarak üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli tereyağ eşliğinde mantımız sunuma hazır. Deneyeceklerden fotoğraf ve yorum bekliyorum. Afiyet olsun ????.