Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Boşnak Mantısı

Boşnak Mantısı

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
bosnak-mantisi.jpg

Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • Tuz
İç malzemesi için:
  • 700 gram kıyma
  • 2 büyük soğan
  • Tuz
  • Az karabiber
Açmak için;
  • Ayçiçek yağı
  • Fırına vermeden önce
  • Hamurun üzerine 75 gram tereyağı
Mantı üstü için;
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Tereyağı
  • Toz kırmızı biber

Boşnak Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yoğurma kabına süt ve suyu koyun.
  2. Unu kontrollü bir şekilde koyarak yoğuralım yumuşak bir hamur elde edelim. Çok sert değil çokda yumuşak olmayacak (Yağlayacağımız için dahada yumuşayacağı için).
  3. En az 15 dakika yoğurun sonra 30 dakika dinlendirin.
  4. Bu arada iç harcımızı hazırlayalım soğanları rondoda kıyın, kıymanın içine tuz, karabiberle ekleyip, karıştırın, beklesin.
  5. 6 bezeye ayıralım her bezeyi 15cm çapında ortalama yemek tabağı kenarı oluyor. Açıp bol ayçiçek yağı ile yağlayıp tepsiye üst üste koyalım her biri yağlanacak 15 dk dinlendirip.
  6. Sofra yada masada açaçağınız yer neresiyse zemine yağ sürüp ve elinizide yağlayın hamuru elle açalım kenarlarından nazikçe çekiştirerek ortalama büyüklüğe gelince ????kıymanızı etrafına serin görseldeki gibi, sonra yavaşça etrafını kapatın.
  7. Ortasından çekiştirerek açıp sarın iyice incelince ortadan kesin hamuru uzun rulo olan hamuru 5 cm büyüklüğünde elinizle koparın (Elle koparılan hamuru uçları kapalı oluyor) Sonra bu hamurları iki ucu altta birleşecek şekilde katlıyoruz.
  8. Dikdörtgen borcamı yağlayıp sıkı bir şekilde dizelim üstüne tereyağı eritip yağı gezdirelim 200 derece fırında 40-45 dakika altüst kızarana kadar pişirelim. İster börek olarak isterseniz mantı olarak yiyebilirsiniz. Afiyet olsun ????
Not:.

1-İlk seferde olmuyor diye pes etme!.

2-Tecrübe zorluklardan sonraki aydınlanmadır.

3-Herkesin el lezzeti kendine hastır. ????????

Boşnak Mantısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,386Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt