Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Boyoz Börek

Boyoz Börek
0
20

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Boyoz Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 adet yufka
İç materyali için;
  • Peynir
  • Maydanoz
Böreklerin üzerine dökmek için;
  • 1 şişe maden suyu
Üzerine sürmek için;
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt

Boyoz Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Sos için su, sıvı yağ, süt bir kaba alınıp, karıştırılır. Yufkanın bir tanesi tezgaha açılır.
  2. Üzerine sostan bir ölçü gezdirilip, her tarafına sürülür.
  3. Yufkamız evvel dörde daha sonra her bir modül ikiye kesilir.
  4. Yani toplamda 8 modül olması gerek. Her bir modüle peynir maydanoz koyulup sarılır. Daha sonra gül biçiminde kıvırılır.
  5. Bütün yufkalara birebir süreç yapılır ve böreklerimiz bir tepsiye yerleştirilir.
  6. Üzerlerine maden suyu gezdirilip bir kaç saat bekletilir.
  7. Dinlenen böreklerin üzerine yumurta sarısı ve süt karışımı sürülüp, 200 derece fırında pişirilir ve ılık iken servis yapılır.
Boyoz Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,481Konular
981,442Mesajlar
29,604Kullanıcılar
Üst Alt