Boyoz Börek Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 adet yufka
- Peynir
- Maydanoz
- 1 şişe maden suyu
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
Boyoz Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sos için su, sıvı yağ, süt bir kaba alınıp, karıştırılır. Yufkanın bir tanesi tezgaha açılır.
- Üzerine sostan bir ölçü gezdirilip, her tarafına sürülür.
- Yufkamız evvel dörde daha sonra her bir modül ikiye kesilir.
- Yani toplamda 8 modül olması gerek. Her bir modüle peynir maydanoz koyulup sarılır. Daha sonra gül biçiminde kıvırılır.
- Bütün yufkalara birebir süreç yapılır ve böreklerimiz bir tepsiye yerleştirilir.
- Üzerlerine maden suyu gezdirilip bir kaç saat bekletilir.
- Dinlenen böreklerin üzerine yumurta sarısı ve süt karışımı sürülüp, 200 derece fırında pişirilir ve ılık iken servis yapılır.