Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Boza Tarifi (Geleneksel Kış Lezzeti)

Boza Tarifi (Geleneksel Kış Lezzeti)
0
48

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
boza-tarifi-geleneksel-kis-lezzeti.jpg

Boza Tanımı (Geleneksel Kış Lezzeti) İçin Materyaller

  • 1,5 su bardağı iri bulgur/ince bulgur
  • 1,5 su bardağı şeker (bozanın şekeri için)
  • Bulgurların üzerini alacak kadar sıcak su (ıslatmak için)
  • Yarım tatlı kaşığı toz maya
  • Çeyrek su bardağı ılık su (Mayası için)
  • 2 yemek kaşığı şeker (Mayaya eklemek için)
  • 1 paket vanilya

Boza Tanımı (Geleneksel Kış Lezzeti) Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bir gece evvelce bulgurlarımızı ıslatıyoruz.
  2. Sonraki gün bulgurların suyunu süzüp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
  3. Lapa kıvamına gelince ocaktan alıp bulgularımızı blenderdan düzgünce geçiriyoruz.
  4. Orta ara sıcak su ekleyip blend etmeye devam ediyoruz.Kıvamını nasıl seviyorsanız o formda ayarlayabilirsiniz.
  5. Blend ettikten sonra süzgeçten geçiriyoruz, bulgurun postasınız kullanamamak üzere atıyoruz.
  6. Süzgeçten geçirdikten sonra ılımaya bırakıyoruz.
  7. Çeyrek su bardağı suya yarım tatlı kaşığı mayayı alıp uygunca karıştırıyoruz.
  8. Akabinde 2 yemek kaşığı şekeri de ekleyip şekerler eriyene kadar karıştırıyoruz.
  9. Ilıyan bozamızın içine ek ediyoruz ve düzgünce karıştırıp üzerini örterek serin bir yerde 1 gün mayalamaya bırakıyoruz.
  10. Orta ara kapağını açıp havalandırarak bozayı karıştırıyoruz. Bu biçimde asgarî 1 gün mayalandıralım.
  11. Bozamız bir gün bekledikten sonra 1,5 su bardağı şekeri ve vanilyayı ek edip karıştırıyoruz. Şayet akışkan seviyorsanız biraz su (oda ısısında) ekleyip kıvamını kendiniz ayarlayabilirsiniz.
  12. Dolapta saklanarak 2 gün içinde tüketilmelidir. Şimdiden afiyet şifa olsun. ????.
Boza Tanımı (Geleneksel Kış Lezzeti) Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Anne Sütü Artırıcı Geleneksel Lezzet Boza Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı iri bulgur *1314 su bardağı su *2 su bardağı şeker *Mercimek tanesi kadar yaşmaya Anne Sütü Artırıcı Geleneksel Lezzet Boza Tarifi Yapılışı Özellikle kış mevsiminde bağışıklık sistemi için oldukça faydalı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Boza nedir? Boza, mayalı fakat alkolsüz olan darı, arpa veya nohut ile yapılan eski ve geleneksel bir Türk içeceğidir. Boza nasıl yapılır? Kış aylarının gelmesi ve havaların soğuması ile nostaljik ve geleneksel içeceğimiz olan boza yine akıllarda yerini alır. Peki boza sadece satın alınarak mı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
Ekmek Poğaça Ortası Püf Püf Yumuşacık Lezzet Tanımı İçin Gereçler 1 kilo un1 yumurta1 bardak süt (200 ml)1 paket instant mayaYarım bardak sıvı yağBir tatlı kaşığı tuzBir tatlı kaşığı şekerAldığı kadar su Ekmek Poğaça Ortası Püf Püf Yumuşacık Lezzet Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Boza Yapımı Tarifi İçin Malzemeler *3 su bardağı bulgur *2, 5 su bardağı şeker *1 paket vanilya *2 tatlı kaşığı toz maya *45 litre su Boza Yapımı Tarifi Yapılışı Bugün sizlerle kış aylarının vazgeçilmezi boza tarifi vericem Gerçekten çok güzel oluyor deneyeceklere şimdiden afiyet olsun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Ispanaklı Pasta Lezzeti Manzarası Şahane Tanımı İçin Malzemeler 4 adet yumurta1 su bardağı şeker1 su bardağı süt1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı ıspanak püresi1 paket kabartma tozu1 paket vanilya3 su bardağı un Çikolata sos için; 1,5 su bardağı süt2 yemek kaşığı şeker1 yemek kaşığı nişasta1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
858,496Konular
981,850Mesajlar
29,895Kullanıcılar
HAD3SSon üye
Üst Alt