
Bozcaada'ya İlişkin Domates Reçeli Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg sivri çeri domates
- 1 kg şeker
- 1 lt su
- 5 karanfil
- 1 küçük çubuk tarçın
- 2 tatlı kaşığı karbonat
- 1 su bardağı çiğ badem
- Yarım tatlı kaşığı limon tuzu
Bozcaada'ya İlişkin Domates Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Karbonatlı su hazırlayıp domatesleri. İncecik soyalım üç kısmına bıçak batırıp çekirdeklerini çıkarıp suya koyup üstünü tabakla kapatalım suya daldıracak biçimde bir gece bekletelim.
- Sonraki gün şerbeti ocağa alalım.
- Domatesleri narince birkaç kez yıkayalım bademleri üstüne çıkacak kadar su koyup 1 dakika kaynatalım cezvede soğuk suya atıp kabuklarını kolay kolay soyabiliriz.
- Soyduğumuz bademleri teker teker domatesin çizik yerinden içine koyup kaynayan şerbete ek edelim arasıra denetim edip yaklaşık 1,5-2 saat kaynatalım kısık ateşte. Hafif yoğunlaşınca kavanozlara dolduralım. Afiyet olsun.