Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bozuk gıda nasıl anlaşılır?

Bozuk gıda nasıl anlaşılır?
0
170

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Sağlık sorunlarına yol açabilen bozulmuş gıdaları anlamanın püf noktaları

Önemli sağlık sorunlarına hatta zehirlenmelere yol açabilecek bozulmuş gıdaların, dış görünüşleri ve tatları, tazelik veya bozulmuşlukları hakkında anahtar sözcük veriyor

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Beslenme Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr Mustafa Tayar, bozulmuş ya da mikrop bulaşan gıdaların zehirlenmelere, hatta önemli sıhhat sorunlarına yol açabileceğini söyledi

Bir Takım gıdalardaki bozulmanın dış görünüşü ve tadıyla anlaşılabileceğini kaydeden Tayar, şunları söyledi:

''Bozulmuş balık kötü koku, küflenmiş lezzet, koku ve renk değişikliği ile saptama edilebilir Turşu gibi fermente gıdalardaki acı tat, renkte kararmalar ve fena koku, ham sütteki ahır kokusu, balık, sabun, acı, ekşi, yanık ve malt tatları, mavisarı, kırmızı renk oluşumu, sünme ve köpürme biçimsizleşme olduğunu gösterir

Bozulmuş ekmekte sünme ve küflenme, etlerde dış yüzeyinde yapışkanlık, renginde bozulmalar, ekşime ve kokuşma görülür Kabuklu deniz hayvanlarında biçimsizleşme fena koku ve ekşime, konserve gıdalarda kapakların şişmesi, ekşi ve acı tatlar, asidik ve fena kokular, renkte kararmalarla anlaşılabilir''

Meyvelerdeki bozulmanın çeşitli renkte çürümelerden rahatlıkla saptama edilebileceğini ifade eden Tayar, peynirde acı tat, gaz oluşumu nedeniyle delinmiş inşa, değişik renk oluşumlarının ürünün bozulmuş olduğunu gösterdiğini bildirdi

Reçel ve marmelattaki ekşime ve köpürme, sucukta yapışık katman oluşumu, kokuşma, ekşime ve yeşil renk oluşumunun bozulmayı işaret edeceğini bildiren Tayar, ''Taze sebzedeki yapışkanlık, çürümeler ve ekşime, tereyağındaki acılaşma, ekşime, değişik tat bozuklukları, fena koku, siyahlaşma, mavisiyah lekeler, pembekırmızı, mavi ve yeşil renkler bozulma olduğunu gösterir'' dedi

Prof Dr Tayar, yoğurtta görülen ekşime ve köpürmenin bozulmayı göstereceğini vurgulayarak, yumurtadaki bozulmanın akının yeşilimtırak olması, sarısında siyah çürüklük, kırmızımsı, pembe renkli çürümeler, küflü ve fena kokuyla anlaşılabileceğini bildirdi *
 

Similar threads

imagesbozukgidanasilanlasilir5afadf66e0061 Sağlık sorunlarına yol acabilen bozulmuş gıdaları anlamanın puf noktaları Ciddi sağlık sorunlarına hatta zehirlenmelere yol acabilecek bozulmuş gıdaların, dış gorunuşleri ve tatları, tazelik ya da bozulmuşlukları hakkında ipucu veriyor Uludağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
244
Sütün Bozulması, Sütün Bozulduğu Nasıl Anlarız Gıdalarda Bozulması gıdaların tüketilebilme niteliğinin yitirilmesine yönelik bileşim ve kişilik özelliklerinin değişmesi olarak betimlemek mümkündür Bozulan bir gıdanın inşa, görünüm, renk, tat ve kokusunda dağıtılmış fiziksel ve kimyasal...
Cevaplar
0
Görüntüleme
204
Sutun Bozulması, Sutun Bozulduğu Nasıl Anlarız Gıdalarda Bozulması gıdaların tuketilebilme niteliğinin yitirilmesine yonelik bileşim ve karakter ozelliklerinin değişmesi olarak tanımlamak mumkundur Bozulan bir gıdanın yapı, gorunuş, renk, tat ve kokusunda ceşitli fiziksel ve kimyasal...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
Bilinçsizce tüketilen her şey doğanın talan edilmesine, insanın sömürülmesine yardım ederken, doğayı ve toplumu sömürenleri daha çok zengin eder Etiketler Konusunda Bilmediklerimiz Ne kadar az bilirsek, o kadar çok kandırılıyoruz Etiketli gıdaların üzerindeki etiketler, o gıda hakkında size çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
140
Duyu organları (Organa sensuum) canlının vücudunda etraftan gelen uyartıları olan ikaz alıcı reseptörler etrafa yönelik ekstero reseptör olabileceği üzere, vücudumuzun iç aleminden gelen uyartıları alan intero reseptörler de olabilirler. Dış alemden alınan uyartılar temas ve dokunma yoluyla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
138
858,498Konular
982,047Mesajlar
30,025Kullanıcılar
emre0544Son üye
Üst Alt