Brokoli Ve Brüksel Lahanası Graten Tanımı İçin Gereçler
İçi için;
- 100 gram brüksel lahanası
- 200 gram brokoli
- 150 gram kepekli makarna
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- Bir tutam tuz
- Bir tutam karabiber
- Kaşar peyniri (istediğiniz kadar)
Brokoli Ve Brüksel Lahanası Graten Tanımı Yapılışı
- Brüksel lahanası ve brokoliyi süzgeçe koyarak, içi 3 parmak kadar su dolu bir tencerenin üzerine alalım.
- Süzgeçe su değmemesi gerekiyor. Bu usul ile sebzeler buharda pişecek.
- Sebzeler büsbütün yumuşayınca altını kapatalım.
- Kepekli makarnayı bol suda, tuz ekleyerek haşlayalım.
- Beşamel sosunu hazırlayalım. 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı teflon bir tencerede kısık ateşte eritelim.
- Büsbütün eriyince unu ekleyelim ve birbirine karıştıralım. Çok çabuk yanabilir bu yüzden dikkat edelim.
- Un kavrulunca yavaş yavaş sütü ekleyelim ve süratli hızlı orta vermeden karıştıralım.
- Topaklanma yapmaması için çırpıcıyla daima karıştıralım.
- Kıvam alınca altını kapatarak tuz ve karabiberi ekleyelim.
- Makarnayı süzüp borcam yahut fırına girebilecek rastgele bir kaba alalım.
- Üzerine brokoli ve brüksel lahanalarını ekleyerek karıştıralım.
- Üzerine biraz tuz serpelim.
- Son olarak beşamel sosunu üzerine dökelim ve ince dilimlenmiş kaşarları üzerine yerleştirelim.
- 200 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirelim.