Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Brokolili Erişte (Hem Salata Hem Akşam Yemeği)

Brokolili Erişte (Hem Salata Hem Akşam Yemeği)
0
34

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80
brokolili-eriste-hem-salata-hem-aksam-yemegi.jpg

Brokolili Erişte (Hem Salata Hem Akşam Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler

• 1 adet brokoli
  • 1 adet süt mısır konserve
  • 2 adet havuç
  • 2-3 kase erişte (Erişteniz inceyse 4 kase)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kase yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı tatlı toz biber
  • 1 adet limon
  • 1 çay kaşığı pul biber

Brokolili Erişte (Hem Salata Hem Akşam Yemeği) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Brokoliyi minnakçık doğrayın, havuçlarıda. Sonra hop haşlamaya. Ben soğuk su koyuyorum ve su kaynıyor sonra bir 5 dk daha bekleyip alıyorum.
  2. Erişteyi suda haşlıyoruz. Makarna suyu çekip genişliyor, görselinden anlarsınız. Tuzumuzu da erişteye ekleyelim.
  3. Borcama (Ya da elinizde hangi kap varsa) erişteyi dökün üstüne eritilmiş tereyağ karışımı (Tereyağı bir kapta eritirken üstüne tatlı toz biber döküyorsunuz tereyağ yanmadan alın 2 dakikaya oluyor zaten)
  4. Üzerine haşladığımız ve suyunu süzdüğümüz brokoli ve havuç ve üzerine mısır koyun.
  5. Üzerine çırpılmış yoğurt (Çırpın ki topak topak durmasın) Üzerine çok azıcık pul biber.
  6. Üzerine 1 adet limonu sıkın. Afiyetle yiyin. Ben brokoli sevmem diyenlere brokoliyi sevdirir.
Not: Brokoli ve havucu temiz suda haşlarsanız suyu süzüp kalanıyla sebze çorbası yapabilirsiniz. Ben öyle yaptım. Süper sağlıklı.

Brokolili Erişte (Hem Salata Hem Akşam Yemeği) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt