Brokolili Erişte (Hem Salata Hem Akşam Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet brokoli
- 1 adet süt mısır konserve
- 2 adet havuç
- 2-3 kase erişte (Erişteniz inceyse 4 kase)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kase yoğurt
- 2 tatlı kaşığı tatlı toz biber
- 1 adet limon
- 1 çay kaşığı pul biber
Brokolili Erişte (Hem Salata Hem Akşam Yemeği) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Brokoliyi minnakçık doğrayın, havuçlarıda. Sonra hop haşlamaya. Ben soğuk su koyuyorum ve su kaynıyor sonra bir 5 dk daha bekleyip alıyorum.
- Erişteyi suda haşlıyoruz. Makarna suyu çekip genişliyor, görselinden anlarsınız. Tuzumuzu da erişteye ekleyelim.
- Borcama (Ya da elinizde hangi kap varsa) erişteyi dökün üstüne eritilmiş tereyağ karışımı (Tereyağı bir kapta eritirken üstüne tatlı toz biber döküyorsunuz tereyağ yanmadan alın 2 dakikaya oluyor zaten)
- Üzerine haşladığımız ve suyunu süzdüğümüz brokoli ve havuç ve üzerine mısır koyun.
- Üzerine çırpılmış yoğurt (Çırpın ki topak topak durmasın) Üzerine çok azıcık pul biber.
- Üzerine 1 adet limonu sıkın. Afiyetle yiyin. Ben brokoli sevmem diyenlere brokoliyi sevdirir.
Brokolili Erişte (Hem Salata Hem Akşam Yemeği) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı