Brokolili Havuçlu Makarna Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram brokoli
- 2 adet havuç
- Yarım paket tam buğday makarna
- 1 dilim limon
- Zeytinyağı
- Tuz
- 4 çorba kaşığı yoğurt (Susuz olursa daha iyi)
- 1 diş sarımsak
- 4-5 ceviz
- 2-3 dal dereotu
- Tuz
Brokolili Havuçlu Makarna Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir tencerenin içerisinde su, tuz ve bir dilim limonu alıp kaynatalım.
- Kaynayan suyun içine brokolimizi atalım. Ben bir brokolinin yarısını kullandım. Siz miktarı kendinize göre ayarlayabilirsiniz. 15 dakika kadar kaynattıktan sonra brokolilerimizi sudan alalım.
- Bu esnada rendelediğimiz iki havucu biraz zeytinyağı gezdirdiğimiz tavada 10 dakika kadar soteleyelim.
- Sonrasında, brokolileri küçük parçalara ayırıp, havucun üstüne ekleyerek bir iki dakika daha ateşte tutalım. Bunu brokoli de biraz yağı çekip lezzetlensin diye yaptım.
- Havuç ve brokoli hazır olduktan sonra sos için; bir kasede yoğurdu pürüzsüzleşene kadar çırpıp üzerine sarımsak, dereotu ve kıyılmış cevizleri ekleyelim ve karıştıralım.
- Burada önemli olan şey sosun olabildiğince ılık olması, yoğurdun makarnayı soğutmaması. Bunun için eğer yoğurdunuz katıysa içine makarnanın haşlanan suyundan bir iki kaşık ilave edebilirsiniz.
- Son olarak, yarım paket tam buğday makarnayı tuzlu suda haşlayıp brokoli ve havuç karışımına ilave ediyoruz.
- Sosu isterseniz tüm malzemelere karıştırabilir soğuk meze gibi tüketebilir, isterseniz tabağınıza aldığınız makarnaya dökebilirsiniz.
- Ben sos gibi kullanmayı tercih ettiğimden üzerine döktüm. Makarna tam buğday olduğundan brokoli ve havucun da etkisiyle 2-3 yemek kaşığı tüketerek tam anlamıyla doyuyorsunuz. Hafif beslenme açısından ideal bir öğündür.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.