iltasyazilim
FD Üye
Bronşit İçin Doğal Tedavi Yöntemleri,Bronşit İçin reçete,
Bronşit tedavisi nasıl olur,
İki adet 2 siyah turp soyularak, rendelenir ve suyu sıkılır, süzüldükten sonra bir kaba alınır Günde üç kere; yarımşar dere bardağı turp suyunun içine bir tatlı kaşığı süzme bal ek edilerek ayrıntılarıyla karıştırılır ve yemeklerden önce içilir
* Bir nehir bardağı şalgam suyunun içine 2 tatlı kaşığı bal konur 5 dakika hafif ateşte kaynatılır ve sabahakşam sıcak sıcak içilir
* Bir kahve kaşığı hardal tozu ile bir kahve kaşığı bal karıştırılıp yenir
* Yarım kilo süzme bal; 10 tatlı kaşığı toz karanfil, 10 tatlı kaşığı dövülmüş anason tohumu, 10 tatlı kaşığı dövülmüş ısırgan tohumu, 10 tatlı kaşığı dövülmüş keten tohumu, 10 tatlı kaşığı dövülmüş şalgam tohumu konur Macun haline gelinceye dek karıştırılır Her sabahleyin aç karnına ve gece yatarken birer kaşık yenir
* bir tutam gül hatmi kökü, bir çorba kaşığı anason, bir çorba kaşığı adaçayı, 50 gram meyan kökü, iki tutam çam yaprağı karıştırılır Ufalanıncaya kadar bir havanda dövülüp bir kavanoza konur Günde 3 defa (sabahleyin, öğle, akşam) bu karışımdan 2 tatlı kaşığı bir su bardağı kaynak suyun içine konup 1520 dakika süreyle demlenir Daha Sonra süzülerek ılık ılık içilir
* 4 bardak suya bir nehir bardağı dolusu arpa ile 2 çorba kaşığı tere tohumu ve 50 gram meyan kökü konarak 1520 dakika kaynatılıp süzülür Her gün 3 kere, içine bir tatlı kaşığı bal ek edilerek birer kahve fincanı içilir
* Ayrıca, sakız gibi taze maydanoz ve nane çiğnemek de fazla faydalıdır *
Bronşit tedavisi nasıl olur,
İki adet 2 siyah turp soyularak, rendelenir ve suyu sıkılır, süzüldükten sonra bir kaba alınır Günde üç kere; yarımşar dere bardağı turp suyunun içine bir tatlı kaşığı süzme bal ek edilerek ayrıntılarıyla karıştırılır ve yemeklerden önce içilir
* Bir nehir bardağı şalgam suyunun içine 2 tatlı kaşığı bal konur 5 dakika hafif ateşte kaynatılır ve sabahakşam sıcak sıcak içilir
* Bir kahve kaşığı hardal tozu ile bir kahve kaşığı bal karıştırılıp yenir
* Yarım kilo süzme bal; 10 tatlı kaşığı toz karanfil, 10 tatlı kaşığı dövülmüş anason tohumu, 10 tatlı kaşığı dövülmüş ısırgan tohumu, 10 tatlı kaşığı dövülmüş keten tohumu, 10 tatlı kaşığı dövülmüş şalgam tohumu konur Macun haline gelinceye dek karıştırılır Her sabahleyin aç karnına ve gece yatarken birer kaşık yenir
* bir tutam gül hatmi kökü, bir çorba kaşığı anason, bir çorba kaşığı adaçayı, 50 gram meyan kökü, iki tutam çam yaprağı karıştırılır Ufalanıncaya kadar bir havanda dövülüp bir kavanoza konur Günde 3 defa (sabahleyin, öğle, akşam) bu karışımdan 2 tatlı kaşığı bir su bardağı kaynak suyun içine konup 1520 dakika süreyle demlenir Daha Sonra süzülerek ılık ılık içilir
* 4 bardak suya bir nehir bardağı dolusu arpa ile 2 çorba kaşığı tere tohumu ve 50 gram meyan kökü konarak 1520 dakika kaynatılıp süzülür Her gün 3 kere, içine bir tatlı kaşığı bal ek edilerek birer kahve fincanı içilir
* Ayrıca, sakız gibi taze maydanoz ve nane çiğnemek de fazla faydalıdır *