
Bronz Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
1.aşama için
- ️ 125 gr ince çekilmiş yada ufalanmış burçak yulaflı bisküvi
- ️ 1, 5 çorba kaşığı tereyağ veya margarin
- ️ 500 gr süzme yoğurt
- ️ 2 kahve fincanı toz şeker
- ️ 1 paket vanilyalı puding
- ️ 1 paket krema
- ️ 1 fincan sıvı yağ
- ️ 3 yumurta
- ️ 2 yumurta akı
- ️ 1 tutam tuz (Çeyrek çay kaşığı tuz )
- 2 kahve fincanı toz şeker
Bronz Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1. Aşama için tereyağı eriterek ufalanmış bisküvinin üzerine dökün, iyice karıştırın. Fırın kağıdı ile kaplanmış kelepçeli bir kalıba bisküvili karışımı kaşık yardımı ile bastırarak yayın. 20 dk buzdolabında bekletin.
- 2. Aşama için süzme yoğurt, toz şeker, puding, krema, sıvı yağ ve 3 yumurtayı mikserin en yavaş hızı ile karıştırın.
- Buzdolabından çıkardığınız bisküvili tabanın üzerine hazırladığınız karışımı dökün. Kaşık yardımı ile düzleyin. 175 derece fansız fırında 20 dk pişirin.
- 3. Aşama için yumurta akı ve tuzu köpük köpük olana kadar çırpın. Şekeri yavaş yavaş ilave edin. Mikserin en yüksek hızında 3 dk çırpın.
- Fırından çıkan cheesecake in üzerine hazırladığınız köpüğü ilave edin. Son kez 175 derece fanlı fırında 15 dk (Köpük bronz renk olana kadar) pişirin 2 saat buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.