Brovnili Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kako
- 3 su bardağı un
- 1 tane yumurta
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- pudra şekeri
Brovnili Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak kabımıza un ve tereyağını alıp yoğuralım.
- Daha sonra üzerine pudra şekeri, hamur kabartma tozu, kakao ve vanilyayı ekleyip yoğurmaya devam edelim.
- Çabucak akabinde sıvı materyallerimiz ekliyelim.
- Yumurta ve sıvı yağını ekledikten sonra hamurumuz yoğuralım kulak göğsü kıvamında olucak.
- Fırın tepsimize yağlı kağıdımızı koyup hazırladığımız hamuru ceviz büyüklüğünde kesimlere ayırıp tepsimize dizelim.
- Daha evvelden 180°c ısıtılmış fırınımızda pişirelim.
- Kurabiyelerimiz pişerken şerbetimizi hazırlıyalım. Tenceremize şeker ve suyu koyup ocak üzerinde kaynatalım.
- Fırından çıkan kurabiyelerimiz kaynamış olan ılık şerbetimize batırıp çıkartalım.
- Hazırladığımız brovnili kurabiyelerimiz sunum tabağına alıp üzerine pudra şekeri serperek servis edelim. Afiyet olsun. Muazzam bir tadı var tavsiye ederim.