Browni Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 su bardağı kakaolu karışım (Bu karışımı keki hazırlarken ayıracağız)
- 1,5 su bardağı süt
Browni Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak yumurta ve şeker güzelce çırpıldıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpalım.
- Kekimizi ıslatmak için bu karışımdan bir su bardağı ayıralım.
- Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un ve cevizimizi karıştırılarak çırpalım.
- Yağladığımız borcama dökerek 170 derecede fırında, yaklaşık 35 dakika pişirelim.
- Keki beklerken üzeri için ayırdığınız karışımı bir tavaya alarak üzerine sütü ek edip ocakta 5 dakika kaynatalım.
- Fırından çıkan kekin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyelim ve üzerine yavaş yavaş ılıyan sosu dökelim.
- Kekin sosu yeterlice çekmesi için bir kaç saat dinlendirilelim. Afiyet olsun.