
Browni Kek Tanımı İçin Materyaller
- 115 gram tereyağ
- 180 gram bitter çikolata
- 95 gram un
- 170 gram şeker ( 120gr beyaz 50gr esmer)
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı tuz
- Tercihen üzerine beyaz çikolata
Browni Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bitter çikolata ve tereyağını benmari metodu eritip şeker ile karıştırıyoruz.
- Yumurtaları ekleyip mikser ile çırpıyoruz.
- Vanilya tuz ve unu ekleyip elle karıştırıyoruz.
- Ben 19 cmlik yuvarlak kek kalıbı kullandım.
- İçine yağlı kağıt serip hazırladığımız hamuru döküyoruz ve evvelden ısıtılmış 180derecelik fırında 30dk pişiriyoruz( fırına nazaran farklılık gösterebilir).
- Benimki biraz sufleye yakın bir kıvamda oldu ortası akışkan çocuklar en çok bu türlü seviyor. Eski yordam ortasından bıçakla denetim edebilirsiniz fakat yeni jenerasyon browniler biraz akışkan oluyormuş benden söylemesi????.