Browni Kurabiye (Islak Kakaolu Kurabiye) Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram tereyağı
- 1 adet yumurta (Büyük boy)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 damla limon suyu
Browni Kurabiye (Islak Kakaolu Kurabiye) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Hafif kıvam alana kadar şerbeti kaynatıp ılımaya bırakıyoruz.
- Hamuru için olan bütün materyalleri karıştırıp ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elle hal verip tepsiye diziyoruz.
- Evvelce 200 derece ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri, oda sıcaklığında soğumuş olan şerbete batırın.
- Kurabiyeler şerbeti düzgünce çekene dek bekletin. Üzerini antep fıstığı yada hindistan cevizi ile süsleyip servis ediyoruz. Afiyet şifa olsun ????