
Browni Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram tereyağ ya da margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (Yaklaşık 3-3, 5 bardak kâfi oluyor kesinlikle denetimli ekleyin)
- Yarım su bardağından 1 parmak fazla şeker
- 1,5 su bardağı süt
Browni Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Şerbet pişirilmeyecek.Sütünüz kesinlikle soğuk olmalı.Şerbeti verilen ölçülerde hazırlayıp dolapta bekletin
- Oda sıcaklığındaki tereyağı sıvı yağ ve yumurta bir kap içerisinde düzgünce karıştırılır.
- Akabinde öteki materyalleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuz kulak göğsü kıvamında olmalıdır.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlayalım.
- Yağlı kağıt serili tepsimize yerleştirelim.
- 180 derecede denetimli bir halde pişirelim.
- Fırından çıkan kurabiyelerimizi soğuk şerbetin içerisine alıp yaklaşık 10 saniye bekletip çıkaralım.
- Üzerine hindistan cevizi ve toz antep fıstığı ile süsleyelim.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????.