
Browni Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
Browni Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kurabiye ???? hamurunu yoğuralım yoğurma kabına tereyağ, un, yumurta, kakao, pudra şekeri, sıvı yağ ve kabartma tozunu ek ederek yoğurmaya başlayalım (Hamurumuzun ele yapışmaması lazım)
- Artık kurabiyemizi şekillendirelim bir tepsiye yağlı kağıt serelim hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlak hal verelim ve tepsiye dizelim.
- Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirelim öbür yandan küçük bir tencerede şerbetimizi pişirelim şerbetimiz kaynamaya başlayınca 6 dakika daha kaynatıp ılımaya bırakalım
- Fırından çıkan kurabiyeler ılınınca kurabiyeleri şerbete batırıp çıkaralım servis tabağına dizelim afiyet olsun.