bilgisayarci
FD Üye
Browni Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram margarin (eritilmiş ılık olsun )
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket hamur kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı su
- İster hindistan cevizi ister fıstık içi ceviz içi ne isterseniz şerbetten sonra dökebilirsiniz tercih sizin
Browni Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta, margarin, toz şeker karıştırılır.
- Hamur kabartma tozu, kakao ek edilir.
- Uygunca karıştırıldıktan sonra un eklenir.
- Yumuşak bir hamur elde edilir.
- Dilediğiniz üzere hal verilebilir.
- Yağladığınız yahut fırın kağıdı olan tepsiye dizilir.
- Evvelce ısıtılmış 170 derece fırına verilir.
- Derin bir kaba şerbet gereçleri konur şeker eriyinceye kadar karıştırılır.
- Üzeri çatlayıncaya fırından çıkarılır.
- 15 saniye bekletildikten sonra süratli bir halde şerbete bandırıp çıkarılır.