Browni Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram teremyağ margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı kakao
- 1 kabartma tozu
- 2.5 su bardağı un (Markadan markaya miktar değişebilir)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 4-5 damla limon suyu
- 1 tane limon çekirdeği
- Toz fıstık
Browni Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Miktara uygun büyüklükte bir cezvenin içine limon çekirdeği toz şeker ve suyu alalım şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra limon suyunu damlatalım.
- Limon çekirdeği karardığında şerbet hazır demektir.
- Kurabiye hamuru için; Margarin sıvı yağ yumurta ve pudra şekerini yoğurma kabına alıp elimizle iyice yoğuralım.
- Homojen kıvam alan harca kabartma tozu ve kakaoyuda ekleyip elimizle karıştıralım.
- Unu azar azar ekleyip iyice yoğuralım ele yapışmayan bir kıvam aldığında hamur hazır demektir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yuvarlak şekil verip dizelim.
- 180 derece fırında kontrollü şekilde pişirelim. Kurabiyemiz hızlı pişiyor dikkat edelim.
- Pişen kurabiyeleri sıcakken şerbeti daha iyi çekmesi için bir çatal yardımıyla daha küçük bir tepsiye alalım.
- Üzerine şerbeti her kurabiyenin üzerine gelecek şekilde dökelim.
- Islanan kurabiyelerimiz çok yumuşayıp dağılmasın diye başka bir tabağa alalım üzerini fıstık ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????????
Not 2: Kurabiye sıcak şerbet soğuk olmalı.
Browni Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı