Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Browni Kurabiye

Browni Kurabiye
0
25

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80
browni-kurabiye.jpg

Browni Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

• 1 adet yumurta
  • 4 dolu yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3 yemek kaşığı kakao
Şerbet için;
  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağı su

Browni Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbeti hazırlayalım şeker ve suyu kaynatmaya uygun bir kaba alalım.
  2. Kaynamaya başlayınca 5 dk daha kaynatıp altını kapatalım. Dilerseniz bir kaç damla limon da sıkabilir siniz.
  3. Sonrasında kurabiye için oda sıcaklığında olan tereyağını yoğurma kabına alalım.
  4. Üzerine yumurta,şeker, sıvı yağ ve diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım ele yapışmayan yumuşak bir kıvam alıcak.
  5. Bu arada fırını 200 dereye ayarlayalım. Isınsın ben 200 derece ısınmış fırına kurabiyeleri koyarken sıcaklık ayarını 170 e getirdim ve bu şekilde tam 20 dk pişirdim.
  6. Hazır olan hamuru dilediğiniz şekli verip fırın tepsisine dizin ve pişirin fırından çıkartırken de kuru şekilde değil yumuşak olmalı biraz daha.
  7. Pişen kurabiyelerin ilk sıcağı çıktıktan sonra yaklaşık 1 dk falan geçtikten sonra şerbetin içine atalım biraz alt üst çevirip alalım ve bu şekilde hazır kurabiyeler.
  8. Süslemek için hindistan cevizi kullandım ben siz nasıl sunmak isterseniz. Denemek isteyenlere afiyet olsun.
Browni Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt