bilgisayarci
FD Üye
Browni Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 125 gr margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 adet yumurta
- 2 buçuk su bardağı un (kontrollü ekleyin)
- 1 buçuk su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
Browni Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel şerbet ile başlayalım, toz şeker ve suyu tencereye alınıp kaynatılır soğumaya bırakılır.
- Hamur için margarin ,sıvı yağ ,yumurta, pudra şeker ,kakao ,kabartma tozu, karıştırılır .
- Unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur elde edilir .
- Ceviz büyüklüğünde modüller koparılıp elle yuvarlanır fırın tepsisine aralıklı yerleştirilir.
- 170 derece fırında pişirilir .
- Fırından çıkınca 3 dakika sonra şerbete batırılıp tepsiye yerleştirilir kalan şerbeti üzerine gezdirilir afiyet olsun.