elektronikci
FD Üye
Browni Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un (Kulak göğsü kıvamına gelinceye kadar)
- 125 gram margarin
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
Browni Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbetimizi yapalımki soğusun 1 su bardağı su 1 bu bardağı şekerimizi kazana alalım ve şekerimiz eriyinceye kadar kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
- 120 gram margarinimizi eritelim. Yumurta ile çekerimizi yeterlice çırpalım ve 1 çay bardağı sıvı yağımızı da ek edelim biraz daha çırpalım erittiğimiz margarinimizi de ila edelim biraz daha çırpalım.
- Kuru gereçlerimizi eleyerek ilave edelim un kakao vanilya kabartma tozu ve karıştırmaya başlayalım ve yoğuralım ben 3 bardak yazdım lakin hamurunuz kulak göğsü kıvamına gelmedi ise ekleme yapabilirsiniz yuvarlak formlar verelim ve pişirelim.
- 180 derece fırında 20 dk pişirelim. Birinci sıcaklığı çıktıktan sonra şerbeti üzerine gezdirelim. Dinlendikten sonra servis ede bilirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun????.