Browni Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 125 gram margarin yahut tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3,5 su bardağı un
- 1.5 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı su
- Ceviz yahut fıstık tozu
Browni Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikli olarak şerbetimizi hazırlayıp, soğumaya bırakıyoruz.
- Sonrasında un hariç bütün materyalleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce yoğurduktan sonra azar azar unu da ekliyoruz.
- Yuvarlayabileceğimiz kıvama gelince yağlı kağıt serili tepsimize ceviz büyüklüğünde bezeleri yuvarlıyoruz.
- Daha sonra evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırınımızda 15 dakika kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkardığımız kurabiyelerimizin birinci sıcağı çıkana kadar bekliyoruz (3-5 dk)
- Sonrasında soğumuş şerbetimizin içinde uygunca ıslatıyoruz vee süslemeye hazır isteğe nazaran fıstık tozu yada fındık tozuyla süsleyebilirsiniz.