Browni Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı un
- 1 tane yumurta
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
Browni Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbetini hazırlayalım öncelikle, bir tencereye su ve şekeri koyup, ocağa koyalım. 6-7 dakika kaynatıp, ocağı kapatalım, ılımaya bırakalım.
- Yoğurma kabına margarini unu, yumurtayı, kakaoyu, pudra şekerini, sıvı yağı, vanilya ve kabartma tozunu alarak karıştıralım. Yapışmayacak bir hamur elde edelim.
- Kurabiyelere hal verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Brownie kurabiyelerimizi evvelce ısıttığımız 200 derece fırında 15 dakika pişirelim. Fırın ayarına ve özelliğine nazaran değişebilir.
- Kurabiyeler piştikten sonra, birinci sıcaklığı gidince ılınmış olan şerbete kurabiyeleri batırıp çıkaralım.
- Üzerlerine hindistan cevizi ve antep fıstığı serperek servis edelim. Ben ceviz kullandım.