Browni Tadında Bol Soslu Islak Kek (Diğer Tanımlardan Farklıdır) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt (oda sıcaklığında bekletilmiş)
- 2 yemek kaşığı dolusu kahvaltılık çokokrem (nutella, torku, sarelle vb)
- 3 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 su bardağı +yarım su bardağından bi parmak fazla un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı ayırmış olduğumuz kakaolu kek harcı (un ve kabartma tozu koymadan ayırın)
- 1,5 su bardağı çikolatalı süt (oda sıcaklığında bekletilmiş)
- 1 paket hazır çikolata sosu yada mesken imali çikolata sosu,
- 2 su bardağı + yarım çay bardağı süt (oda sıcaklığında bekletilmiş)
Browni Tadında Bol Soslu Islak Kek (Diğer Tanımlardan Farklıdır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bir kaba yumurta ve toz şekeri koyup bir hoş çırpalım.
- Sonra kakao, vanilyayı sıvı yağı ve sütü ekleyip çırpalım.
- Un ve kabartma tozu eklemeden 2 yemek kaşığı kahvaltılık çokokrem ekleyip sonra 1 su bardağı harcını ayırın. Bu karışıma 1,5 su bardağı süt ekleyip karıştıralım.
- Karıştırma kabındaki kalan kek harcına un ve kabartma tozunu koyup bir hoş çırpalım.
- Hafif yağlanmış kare borcama kek harcını koyalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kürdan testiyle denetimli olarak pişirelim. Fırından fırına pişme müddeti değişebilir bu yüzden kendiniz pişme müddetini ayarlayabilirsiniz.
- Pişen keki fırından çıkarıp kekin üzerine her tarafını çatal yada kürdan batırarak delikler oluşturalım.
- Üzerine ayırmış olduğumuz kakaolu sütlü kek karışımını her tarafına kuru yer kalmayacak biçimde yavaş dökelim.
- Kekin kendi sosunu çekmesi için yalnızca 5 dakika kadar bekletelim fazla bekletmeyin.
- Sonrasında pişirmiş olduğunuz hazır yada konutta yaptığınız çikolata sosunu dökün, yarım saat sonra dolaba kaldırıp dinlendirin.
- Dinlenmiş ıslak keki dilimleyerek üzerini isteğe bağlı süsleyip afiyetle sıhhatle tüketebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. Bir sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalım????????????.
- Her ihtimale karşı soğuyan dilimlenmiş ıslak kekin üzerini jelatin geçirin ki kekin içi kurumasın.
- Not: keki yaparken yumurta ve sütün kesinlikle oda sıcaklığında olması gerekir bu sebeple kekler daha hoş kabarır bilginize arkadaşlar isterseniz çikolata sosu dökmeden yalnızca kekin kendi harç sosuyla keki ıslatabilirsiniz. lakin kekinizin daha da ıslak olmasını istiyorsanız yalnızca kekin kendi sosunu kullanacaksanız ayırmış olduğumuz 1 su bardağı dolu unsuz kek harcına 2 yada 2,5 su bardağı süt eklemeniz gerekiyor