Browni Tadında Sıcak Soslu Kek Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
- 1.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
Browni Tadında Sıcak Soslu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Not: sosuna bayılacaksınız çok hoş bir sıcak soslu kek pişman olmayacağınız bir tanım.
- Yumurta ve şeker yeterlice köpürene kadar 4-5dk çırpılır.
- Daha sonra un ve kabartma tozu hariç öteki materyaller sırasıyla eklenip tekrar çırpılır.
- Un ve kabartma tozu da eklenip son kere çırpılıp yağlanan kare borcama dökülür.
- 170 derecede evvelce ısıtılan fırında denetimli bir formda yarım saat kadar kek pişirilir kekin piştiğinden eminseniz bir kürdan batırarak denetim edebilirsiniz kürdan pak çıkıyorsa pişmiştir.
- Sos için; materyalleri karıştırıp ocağa alalım, kaynasın ve fırından çıkan keki dilelim büyük ve küçük dilemlere siz nasıl isterseniz o halde dilimleyin.
- Her dilimin üstüne birer ikişer çatal batıralım.
- Sos daha hoş çeksin diye sonra sıcak kekin üzerine çabucak sıcak sosumuzu her yerine gelecek formda üzerine döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Üstüne ne dilek ederseniz süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.