Browni Tadında Unlu İrmik Helvası (Un Tadı Yok) Tanımı İçin Gereçler
Şerbeti için
- 1,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı süt
- 2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı kakao (Dolu dolu olmasın)
Browni Tadında Unlu İrmik Helvası (Un Tadı Yok) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbeti için süt ve şeker güzelce karıştırılır ve bir kenarda bekletilir.
- Helvası için uygun bir tavaya sıvı yağ ve tereyağ alınır eritilir.
- Un ve irmik eklenir. Kısık ateşte sürekli tahta bir kaşıkla karıştırılarak unun kokusu çıkıp ve rengi biraz dönene kadar kavrulur.
- Yağı hafif kendini saldığında topak topak olan un karışımı bir bütün olur renginde değiştiğinde süt şerbeti ek edilir ve tıpkı anda karıştırılır ve son olarak kakao ek edilir.
- Hala kısık ateşte olan ocakta sürekli karıştırılarak helvanın şerbeti büsbütün çekmesi sağlanır. Ocaktan alınır ve ılıdığında şekil vererek servis edilir.