Browni Tanımı İçin Materyaller
- 5 yemek kaşığı tereyağ
- 200 gram kuvertür çikolata (Bitter ve sütlü çikolata karıştırılabilir)
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 çimdik tuz
- Frambuaz yahut böğürtlen
Browni Tanımı Yapılışı
- Fırını 150 dereceye ayarlayalım. Küçük uzunluk yuvarlak yahut kare borcamın içerisine yağlı kağıt serip tepsimizi de hazırlayalım.
- Tereyağını eritelim. İçerisine küçük kesimlere ayırdığımız çikolatalarımızı ekleyip eritelim.
- Farklı bir kap içerisinde yumurta, toz şeker ve vanilyayı çırpalım. Püf noktası çok az çırpılacak yalnızca karışana kadar. Çok çırpılırsa yüzü parlak olmaz kek üzere manzara verir.
- Erimiş çikolataları yumurta toz şeker karışımına ekleyelim çırpalım. Un ve bir çimdik tuzu da ekleyelim karıştıralım.
- Üzerine isteğe nazaran böğürtlen yada frambuaz koyabilirsiniz. Dondurucuya çikolata kesimleri koyup donmuş formda koyarak üzerini süsleyebilirsiniz. Ben böğürtlen kullandım.
- Isıtılmış fırında 150 derecede 30 dakika kadar pişirelim.
- Ilık ılık biçimde yanında filtre kahve ile harika olacaktır. Şimdiden afiyet olsun.