Browni Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 125 gram tereyağ
- 240 gram çikolata ( 80 gr 3 paket)
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- Yarım su bardağı böğürtlen yada vişne
- Damla çikolata
- Fındık yahut ceviz kırıkları
Browni Tanımı Yapılışı
- Tereyağı küçük bir tencere içinde kısık ateşte eritin ,içine parçalanan çikolatayı ekleyip güzelce eritin.
- Başka bir kapta yumurta ve şeker güzelce çırpılır .
- Üzerine un, kakao eklenerek karıştırmaya devam edilir.
- Son olarak da tereyağ ve çikolata karışımı eklenerek güzelce karıştırılıp 22 cm çapındaki bir borcama yağlı kağıt serilerek browni harcı içine boşaltılır.
- Üzerine damla çikolata, vişne yada böğürtlen üzere meyveler eklenerek evvelden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20-25 dk kadar pişirilir.
- Kürdan ile denetim etmeyi unutmayın fırından fırına değişir bu müddet. Afiyet olsun şimdiden ????.