
Browni Tanımı İçin Materyaller
- 290 gram bitter çikolata
- 90 gram (6 yemek kaşığı) tereyağ
- 3 adet yumurta
- 150 gram şeker
- 1 paket vanilya
- 1 çimdik tuz
- 140 gram un
- 1 çay bardağı beyaz çikolata parçacığı ( isteğe nazaran en son ek edilebilir)
Browni Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Küçük bir tencerede tereyağını eritelim ve çikolatayı parçalayarak içine ek edip eritelim.
- Karıştırma kabında yumurta, şeker ve vanilyayı koyup çırpalım.
- İçine azar azar erimiş tereyağlı çikolatayı ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Un ve tuzu da ekleyip yalnızca karışana kadar çırpalım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz kare borcama karışımı döküp evvelden ısıttığımız 150 derece fırına sürelim ve 30-35 dk kadar pişirelim.
- Pişen browniyi fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra istediğimiz halde servis edebiliriz.
Ben içine çikolata modülü yahut kırmızı meyve koymadım bu türlü sade olarak denemek istedim sizler dilerseniz içine çikolata modülleri yahut kırmızı meyveler koyabilirsiniz.