Browni Tarifi İçin Malzemeler
- 120 gram tereyağ
- 190 gram bitter çikolata
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı 1 parmak eksik un
- 1 paket vanilya
- 1 fiske tuz
Browni Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle derin bir tencerenin içine tereyağını alıp, ocakta karıştırarak bir güzel eritelim. Eriyen tereyağa 190 gram çikolatanın tamamını ekleyelim ocağın altını kapatalım erimeye bırakalım.
- Başka tarafta mikserle yumurtaları köpük köpük olana kadar çırpalım. Şekerini ilave edip, çırpmaya devam edelim. Ilıyan çikolatayı yumurta ve şeker karışımına ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Un, vanilya, bir fiske tuzu ilave edip, spatula bir karıştıralım. Ben görseldeki gibi kalıp kullandım isterseniz bir borcamda tabanına yağlı kağıt serip ondada rahatlıkla pişirebilirsiniz.
- Hazır olan browni karışımımızı yağlı kağıt serdiriniz kalıba dökelim.
- Önceden ısıtılmış 165 derecelik fırında yaklaşık 35 dk pişirelim. Hafif içi nemli bi browni dilerseniz içini çok ıslak sevıyorsanız 25-30 dk pişirebilirsiniz. Afiyet olsun….