elektronikci
FD Üye
Browni Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 paket kakao (25 gram ya da 3 yemek kaşığı)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Browni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Unun ve kabartma tozunun hariçindeki bütün malzemeyi çırpma kabına alıp, 5 dakika mikserle çırparız.
- Bu karışımdan 1,5 su bardağı ayırırız (pişen kekin üzerine dökmek için).
- Ayırdıktan sonra kalan karışıma elenmiş unu ve kabartma tozunu birbirine karıştırdıktan sonra ekleriz.
- 2-3 dakika karıştırdıktan sonra kek hamurumuz hazır.
- Önceden ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişiririz.
- Kekinizin ortasına elinizle bastırın, şayet pişmemiş ise ısıyı biraz düşürerek içinin yeterlice pişmesini sağlayın.
- Fırından çıkarınca sıcakken bir yemek çatalı ya da kürdan yardımıyla 8-10 yerinden çatalı batırarak delikler açın.
- Sonra kek sıcakken üzerine ayırdığınız karışımı dökün.
- Sosunu çekmesi için en az 2 saat dinlenmeye bırakın.
- Süslemelerini dilediğiniz üzere yapabilirsiniz ben çilek kullandım hanımlar ????
- En son çikolata sosunu döktükten sonra ekleyip pişirmeye bıraktım afiyetle yemeğe hazır tatlımız ????.