bilgisayarci
FD Üye
Brownie Helva Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağından biraz az sıvı yap
- 2 dolu dolu yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
Brownie Helva Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbetini hazırlayalım ılık suyun içine şekeri karıştıralım ve eritelim, daha sonra sütüde ekleyelim ve bir kanarda şekeri erimiş karışımı bekletelim.
- Şimdi bir tavaya yağları ekleyelim ve eritelim. Unu ek edelim ve kavurmaya başlayalım.
- Orta ateşte kavurabilirsiniz rengi dönmeye başlayınca ve topak topak olmaktan çıkıp, helva manzarasına gelmeye başlayınca (Bu biraz sürer) süt karışımını yavaş yavaş ekleyin ve eklerken çırpmayı unutmayın.
- Çırpa çırpa eklediğimiz sütten sonra kakao ekliyoruz.
- Sütü güzelce içine çekene kadar ve tavanın altına yapışmayı bırakıp fotodaki üzere olana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
- Sıcakken istediğiniz hali verin. İsteğe nazaran sunum yaparken çikolata sosu fındık fıstık vs ile süsleyebilirsiniz.
Brownie Helva Tanımı Fotoğraflı Yapılışı