Brownie (İçi Islak Ağır Lezzet) Tanımı İçin Materyaller
- 3 orta uzunluk yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
- 125 gram tereyağı
- 320 gram bitter çikolata
- 1 silme su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
Brownie (İçi Islak Ağır Lezzet) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta, tuz ve şekeri 4-5 dakika mikser ile çırptım.
- Tereyağı sos tenceresine aktarıp erittim ve üzerine bitter çikolataları ekleyerek erimesini sağladım.
- Hafif ılındıktan sonra yumurtalı karışıma ekleyip güzelce karıştırdım.
- Üzerine kuru materyalleri de ek edip spatula yardımıyla özdeşleşene kadar karıştırdım.
- Genişçe bir kalıba harcı döktükten sonra 180 derecede 20 dakika, azamî 23 dakika pişiriyorum.
- Pişirme mühleti kullanılan kalıba nazaran değişkenlik gösterir.
- Şayet küçük bir kalıp kullanıyorsanız derece düşer, pişirme mühleti uzar, lakin geniş bir kalıp kullanırsanız da derece artar.
- 23 dakikadan fazla pişirirseniz de brownie değil kek pişirmiş olursunuz.