Brownie Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
Şerbeti için;
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 125g tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı un
Brownie Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Öncelikle kurabiyenin şerbeti için tencereye su ve şekeri alarak karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
- Yaklaşık 5-6 dk kaynattığımız şerbeti soğuması için başka bir kaba aktaralım.
- Kurabiye hamuru için yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta, sıvı yağ, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu, kakao ve unun yarısını alarak karıştıralım.
- Geri kalan unu yavaş yavaş ekleyerek karıştıralım.
- Toparlanan hamuru elimizle yoğuralım.
- Fırın tepsisine pişirme kağıdını serelim.
- Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elimizle şekil verelim ve tepsiye dizelim.
- Bu ölçülerle yaklaşık 30 adet kurabiye elde edebilirsiniz.
- Tüm hamur şekillendirdikten sonra kurabiyeleri 200° önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakalım.
- Fırından aldığımız kurabiyelerin birinci sıcağı çıkınca hazırladığımız şerbetin içerisine batıralım.
- Şerbetleyip servis tabağına aldığımız kurabiyeleri fıstık yahut hindistan cevizi ile süsleyerek servis edelim.
- Brownie kurabiye tanımımız servise hazır.