elektronikci
FD Üye
Brownie Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 120 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 + 1/4 (çeyrek) su bardağı un
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi (Üzeri için)
- 1 su bardağı su
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
- 1-2 damla limon suyu
Brownie Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak şerbeti için; bir tencereye su ve şekeri alarak karıştırın. Kaynamaya başlayınca 1-2 damla limon suyunu ekleyip 5 dakika daha bekleyin. Akabinde ocaktan alarak ılımaya bırakın.
- Kurabiye hamuru için uygun bir kaba tereyağ, yumurta, kakao, pudra şekeri, sıvı yağ, vanilin ve kabartma tozunu alarak yeterlice karıştırın. Yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur olması gerekiyor.
- Akabinde hamurdan modüller kopartarak elinizde yuvarlayın. Hamur bitene kadar tıpkı süreci yaptıktan sonra kurabiyeleri pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alın.
- Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 13 dakika pişirin. Her fırın farklılık gösterebilir, denetim etmeyi unutmayın. Kurabiyelerin birinci sıcağı çıkınca şerbete batırıp çıkararak farklı bir tabağa alın.
- Şerbet artarsa üzerlerine gezdirebilirsiniz. Son olarak üzerlerine hindistan cevizi serptikten sonra buzdolabında 2-3 saat dinlenmeye bırakın. Ben bu ölçülerle 30 adet kurabiye elde ettim. Deneyeceklere afiyet olsun.
Brownie Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı