Brownie Tanımı İçin Gereçler
- 6 yemek kaşığı tereyağı
- 290 gram bitter çikolata
- 3 adet yumurta
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
- 1 çimdik tuz
- Frambuaz ve ya çilek
- Beyaz çikolata
Brownie Tanımı Yapılışı
- Öncelikle fırınımızı 150 derecede ısıtalım.
- 20 cm’lik borcamın yanlarını ve altlarını hafif yağlayıp üstüne yağlı kağıt koyalım.
- Orta uzunluk tencereye 6 yemek kaşığı tereyağını eriyip üstüne çikolataları ekleyerek eritelim.
- Başka bir kapta yumurta, şeker ve vanilyayı kısa müddet çırpalım.
- Karışımın üstüne erittiğimiz çikolatayı ekleyerek karıştıralım.
- Daha sonra unu ve 1 çimdik tuzu eleyerek üstüne ekleyelim ve karıştıralım.
- Karıştırma sürecimiz bittikten sonra yağlı kağıdın üstüne dökelim.
- Üstüne frambuaz ve ya isteğe bağlı çilekte olabilir aralıklı biçimde dizelim.
- Yanlarına ister beyaz ister kakaolu çikolata ekleyelim.
- Fırında 35-40 dk ortası pişirelim.
- Geriye bu enfes lezzetin tadını çıkaralım.