Brownie Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram bitter çikolata (iri parçalanmış)
- 3 adet yumurta
- 150 gram tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı ceviz içi
Brownie Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şeker ve yumurtayı bir kabın içerisinde köpük olana kadar çırpın.
- Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı köpük olan karışıma mikserle çırparak azar azar ilave edin.
- Mikseri düşük devirde çalıştırın.
- En son un ve vanilyayı ilave edin.
- Karışıma un ve vanilyayı ilave ederken mikser kullanmayın.
- Tahta bir kaşıkla aşağıdan yukarı doğru köpüğü söndürmeden katlayarak karıştırın.
- 20 cm’lik fırın tepsinizi tereyağ ile yağlayın.
- Önceden ısıtılmış fırında fansız olarak 160 derecede pişirin.Afiyet olsun.
Gerçek brownie pişirme önerisi.
Eğer brownie’nin çok nemli kalmasını istiyorsanız 160 derecede 30 dakikadan daha fazla pişirmeyin. Ancak daha kuru kıvamlı seviyorsanız 35-40 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra oda sıcaklığında üzeri hafif çatlamaya devam edecektir.
Brownie Tarifi Fotoğraflı Yapılışı