Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Brownie

Brownie
0
21

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
brownie.jpg

Brownie Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram bitter çikolata (iri parçalanmış)
  • 3 adet yumurta
  • 150 gram tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ceviz içi

Brownie Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Şeker ve yumurtayı bir kabın içerisinde köpük olana kadar çırpın.
  2. Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı köpük olan karışıma mikserle çırparak azar azar ilave edin.
  3. Mikseri düşük devirde çalıştırın.
  4. En son un ve vanilyayı ilave edin.
  5. Karışıma un ve vanilyayı ilave ederken mikser kullanmayın.
  6. Tahta bir kaşıkla aşağıdan yukarı doğru köpüğü söndürmeden katlayarak karıştırın.
  7. 20 cm’lik fırın tepsinizi tereyağ ile yağlayın.
  8. Önceden ısıtılmış fırında fansız olarak 160 derecede pişirin.Afiyet olsun.
Püf noktası.Çikolatayı tereyağının sıcaklığında benmari usulü  eritmeye özen gösterin. Şeker ve yumurtayı çırptıktan sonra eritilmiş tereyağlı çikolatayı içerisine azar azar ilave edin. Harcın içerisine dilerseniz fındık, ceviz, badem gibi kuru yemişlerden ya da vişne, çilek gibi kırmızı meyvelerden ilave edebilirsiniz.

Gerçek brownie pişirme önerisi.

Eğer brownie’nin çok nemli kalmasını istiyorsanız 160 derecede 30 dakikadan daha fazla pişirmeyin. Ancak daha kuru kıvamlı seviyorsanız 35-40 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra oda sıcaklığında üzeri hafif çatlamaya devam edecektir.

Brownie Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt