Brownie Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet l boy yumurta (küçükse 4)
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
- 150 gr tereyağ
- 200 gr bitter çikolata
- 1/4 (çeyrek) su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 çimdik tuz
- Beyaz çikolata, vişne, ceviz (isteğe göre)
Brownie Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle fırını 170 derecede ısıtın.
- Bir borcama veya benmari kabına tereyağ ve bitter çikolataları alın, birlikte benmari usulü eritin.
- Diğer harcı hazırlayana kadar kenarda ilk sıcaklığı çıksın.
- Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri çırpın. Kek harcı gibi iyice kabartmayın, 2-3dk çırpmak yeterli.
- Un, kakao ve bir çimdik tuzu ekleyip spatulayla güzelce karıştırın.
- Üzerine ilk sıcaklığı çıkan çikolata-tereyağ karışımını yavaş yavaş ekleyin ve bir taraftan da karıştırın.
- Borcam kalıbınıza pişirme kağıdını yerleştirip düzeltin. Ardından brownie harcınızın yarısını döküp üzerine beyaz çikolatalardan dizin.
- Sonra kalan harcı da döküp beyaz çikolataların üzerini kapatın.
- Üzerine karışık olarak ceviz, vişne, beyaz çikolata koyabilirsiniz.
- Önceden ısıttığınız 170 derece fırında 30-35dk pişirin.
Brownie Tarifi Fotoğraflı Yapılışı