elektronikci
FD Üye

Brüksel Lahanalı Patates Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gram brüksel lahanası
- 4-5 adet orta boy patates
- 200ml krema
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 yeme kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 1 kase dolusu rendelenmiş kasar peyniri
Brüksel Lahanalı Patates Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Brüksel lahanaları temizleyip ayıklayın.
- Patatesleri soyup, yemeklik doğrayın.
- Uygun bir tencerede patatesleri ve brüksel lahanaları tuzlu suda 15-20 dakika haşlayın.
- Sonra süzüp kenara alın.
- Uygun bir tavaya tereyağını eritip unu ekleyin ve kavurun.
- Ardından kremayı ve sütü ilave edip, koyulaşana kadar karıştırın.
- Tuzunu ve baharatlarını ekleyin karıştırın.
- Haşlanmış patatesleri ve brüksel lahanaları ekleyip, karıştırın.
- En sonunda borcama aktarın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında peyniri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun ????