Bruksel lahanalı Pilav nasıl yapılır
Bruksel lahanalı Pilav icin gerekli malzemeler:
2 su bardağı pirinc
3 su bardağı tavuk suyu
300 gr Bruksel lahanası
4 corba kaşığı tereyağı
Tuz, tane karabiber
imagesbruksellahanalipilavtarifiresimli5ad4159c4632b
Yapılışı:
Pirinci ayıkladıktan sonra tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin Yıkayıp, suyunu suzun Lahanaların dış kabuklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın Suyunu suzdukten sonra, 1 corba kaşığı tereyağında sote edin
Bir tencereye 3 corba kaşığı tereyağı koyup, hafif kızdırın Tavuk suyu, tane karabiber ve tuz ilave edip kaynatın Pirinci ekleyin, kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısıp, pilavın suyunu cektirin Haşlanmış lahanaları pilavın uzerine dizin Kapağını kapatıp, 12 saat dinlendirin Bruksel lahanalı pilavı harmanladıktan sonra sıcak olarak servis yapın
Bruksel lahanalı Pilav icin gerekli malzemeler:
2 su bardağı pirinc
3 su bardağı tavuk suyu
300 gr Bruksel lahanası
4 corba kaşığı tereyağı
Tuz, tane karabiber
imagesbruksellahanalipilavtarifiresimli5ad4159c4632b
Yapılışı:
Pirinci ayıkladıktan sonra tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin Yıkayıp, suyunu suzun Lahanaların dış kabuklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın Suyunu suzdukten sonra, 1 corba kaşığı tereyağında sote edin
Bir tencereye 3 corba kaşığı tereyağı koyup, hafif kızdırın Tavuk suyu, tane karabiber ve tuz ilave edip kaynatın Pirinci ekleyin, kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısıp, pilavın suyunu cektirin Haşlanmış lahanaları pilavın uzerine dizin Kapağını kapatıp, 12 saat dinlendirin Bruksel lahanalı pilavı harmanladıktan sonra sıcak olarak servis yapın