Bruksel Lahanası Corbası Nasıl Yapılır
Malzemeler
12 Cay Bardağı Sıvı Yağ
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Orta Boy Havuc
1 Adet Orta Boy Patates
150 gr Bruksel Lahanası
6 Su Bardağı Su
34 Diş Sarmısak
Tuz, Karabiber
1 Adet Yumurtanın Sarısı
1 Corba Kaşığı Limon Suyu
imagesbruksellahanasicorbasitarifiresimli5ad45a59c0b07
Yemeğin Tarifi
Tencereye 1 tatlı kaşığı tereyağı ve yarım cay bardağı sıvı yağı alalım Soğanı kucuk kucuk doğrayıp kızdırılmış yağa ilave edelim Soğanlar renk değiştirdiğinde, tavla zarı iriliğinde doğradığımız havucu ve patatesi ilave edelim 2 dakika daha ağır ateşte kavuralım Bruksel lahanalarının her birini 4 parcaya bolup tencereye aktaralım
6 su bardağı suyu, 1 adet tavuk suyu tabletini ve kucuk kucuk doğradığımız sarmısakları ilave edelim Corbanın tuzunu ve karabiberini ayarlayalım
Corbayı ateşten almadan 10 dakika once ayrı bir kapta karıştırdığımız 1 adet yumurtanın sarısı ve 1 corba kaşığı limonun suyunu tencereye yavaş yavaş ilave edelim 10 dakika daha kaynatalım Kaselere aktararak servis yapalım
Not: Yumurta ve limon karışımını corbaya ilave ettikten sonra karışımı corbaya karıştırarak yedirin Cunku yumurta, corbada kotu bir tat ve koku bırakabilir
Malzemeler
12 Cay Bardağı Sıvı Yağ
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Orta Boy Havuc
1 Adet Orta Boy Patates
150 gr Bruksel Lahanası
6 Su Bardağı Su
34 Diş Sarmısak
Tuz, Karabiber
1 Adet Yumurtanın Sarısı
1 Corba Kaşığı Limon Suyu
imagesbruksellahanasicorbasitarifiresimli5ad45a59c0b07
Yemeğin Tarifi
Tencereye 1 tatlı kaşığı tereyağı ve yarım cay bardağı sıvı yağı alalım Soğanı kucuk kucuk doğrayıp kızdırılmış yağa ilave edelim Soğanlar renk değiştirdiğinde, tavla zarı iriliğinde doğradığımız havucu ve patatesi ilave edelim 2 dakika daha ağır ateşte kavuralım Bruksel lahanalarının her birini 4 parcaya bolup tencereye aktaralım
6 su bardağı suyu, 1 adet tavuk suyu tabletini ve kucuk kucuk doğradığımız sarmısakları ilave edelim Corbanın tuzunu ve karabiberini ayarlayalım
Corbayı ateşten almadan 10 dakika once ayrı bir kapta karıştırdığımız 1 adet yumurtanın sarısı ve 1 corba kaşığı limonun suyunu tencereye yavaş yavaş ilave edelim 10 dakika daha kaynatalım Kaselere aktararak servis yapalım
Not: Yumurta ve limon karışımını corbaya ilave ettikten sonra karışımı corbaya karıştırarak yedirin Cunku yumurta, corbada kotu bir tat ve koku bırakabilir