Brüksel Lahanası Ekşilisi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket brüksel lahanası /400 gram
- 4 adet havuç
- 5-6 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kuru nane
- Yarım çay kaşığı acı pul biber
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
Brüksel Lahanası Ekşilisi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Havuç ve brüksel lahanalarını soyarak yıkayalım.
- Uygun bir tencereye alalım, üzerine bir su bardağı sıcak su,nar ekşisi,doğranmış sarmısak, ve tuzu ekleyip kısık ateşte orta ara karıştırarak 10 dakika haşlanmasını sağlayalım.
- Haşlanan sebzelerimizi çukur bir kaba boşaltalım.
- Üzerine kuru nane ve pul biberleri ekleyerek servis yapalım. Afiyetle canlar ????????.